Ingrediente necesare pentru blaturi:
- 700 g făină
- 6-7 ouă
- 150 g zahăr
- 150 ml ulei
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu ( sau praf de copt )
- 4 linguri miere
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 ml lapte
- 1 ou
- 100 g zahăr
- 150 g unt moale
- 3 linguri făină
Mod de preparare:
Într-un vas, amestecăm zahărul și făina, după care turnăm și laptele, adăugăm oul și amestecăm până la omogenizare.
Punem vasul pe foc și fierbem crema amestecând continuu, până se îngroașă.
Ulterior, acoperim suprafața cremei cu folie alimentară să o lăsăm să se răcească.
Într-un alt vas, adăugăm mierea și o dăm în clocot.
Adăugăm și o jumătate de linguriță de bicarbonat și amestecăm bine.
Fierbem compoziția spumoasă până capătă o culoare frumoasă de caramel, după care lăsăm să se răcorească un pic, nu foarte tare.
Într-un bol, mixăm ouăle adăugând treptat și zahărul, până obținem o compoziție pufoasă.
Turnăm și uleiul, continuând să mixăm.
Mixând continuu, adăugăm compoziția de miere, după care cernem bicarbonatul rămas direct în vas.
Cernem treptat și făina și amestecăm.
Tapetăm cu hârtie de copt 2 tăvi în care turnăm aluatul și uniformizăm cu mâna umedă.
Coacem cele 2 blaturi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 10 minute.
Într-un alt bol, batem untul moale până obținem o spumă, după care adăugăm în porții mici și crema, mixând până la omogenizare.
Îndepărtăm hârtia de copt de pe blaturi și îi așezăm unul peste altul pentru a uniformiza marginile.
Pe lungime, tăiem fiecare pandișpan în jumătate, obținând astfel 4 blaturi în total.
Asamblare: pe un platou, așezăm primul blat peste care întindem uniform un strat de cremă.
Continuăm să alternăm straturile iar la final presărăm ultimul strat de cremă cu firimiturile de blat.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!