Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Sărățele de casă cu cașcaval – Se prepară din 300g făină, 100 g unt, 50g cașcaval ras, 4 linguri smântână, 2 lingurițe praf de copt și…

Ingrediente necesare:

  • 300 g făină
  • 100 g unt
  • 50 g cașcaval ras și cașcaval ras deasupra
  • 2 lingurițe sare
  • 4 linguri smântână
  • 2 lingurițe praf de copt
  • Un sfert linguriță boia afumată
  • 1 vârf de cuțit chili

Mod de preparare:

Punem toate ingredientele necesare într-un bol. Frământăm până obținem un aluat omogen. Împachetăm aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru maxim 30 de minute.

Ulterior, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. În întindem într-un dreptunghi, la o grosime de 1 cm și tăiem în fâșii. Transferăm sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Ungem cu ou bătut și presărăm cașcaval ras deasupra.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 20 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!