Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Salată Aperitiv “Raffa” – Salată Festivă, gustoasă și savuroasă
Ingrediente necesare:
- 1 piept de pui fiert
- 2 castraveți murați
- 4 ouă fierte
- Ceapă verde după gust
- 70 g cașcaval
- Sare și piper după gust
- Maioneză
Ingrediente necesare pentru decor:
- 100 g cașcaval
- Mărar proaspăt
Mod de preparare:
Fierbem carnea în apă sărată, o lăsăm să se răcească după care o tăiem în bucățele mici. Tăiem mărunt și castraveții murați și punem aceste două ingrediente într-un bol.
Dăm prin răzătoare ouăle fierte, direct peste celelalte ingrediente din bol. Adăugăm și cașcavalul ras, ceapa verde tocată mărunt, sare, piper, un pic de maioneză și amestecăm bine cu lingura.
Notă: adăugăm maioneza treptat, până obținem consistența potrivită.
Luăm 1 lingură din umplutura pregătită și modelăm o biluță. Procedăm la fel până se termină umplutura.
Amestecăm 100 g de cașcaval ras cu mărarul tocat cât mai mărunt după care trecem biluțele prin acest amestec.
Așezăm biluțele pe un platou și decorăm cu mărar proaspăt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!