Plăcintă de casă Aperitiv pentru mese festive și nu numai – Aperitiv gustos și sățios (cu cartofi, cașcaval, șuncă și bacon)
Ingrediente necesare:
- 9 cartofi
- 70 g făină
- 1 lingură oregano uscat
- 1 lingură ceapă granulată
- 1 lingură usturoi granulat
- Sare și piper
- 250 g cașcaval ras
- 200 g șuncă
- 200 g șuncă fiartă
- 200 g bacon
- 1 ceapă mică
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras verde
- 2 ouă
Mod de preparare:
Pregătim o formă detașabilă: tapetăm baza și marginile cu hârtie de copt. Înainte de a pune hârtia de copt în formă, ungem forma cu ulei. În acest fel hârtia va fi netedă și uniformă.
Curățăm cartofii, îi dăm prin răzătoare și îi transferăm într-o strecurătoare. Presăm bine cu mâinile, eliminând cât mai mult lichid.
Transferăm cartofii într-un bol adânc, adăugăm făina, oregano, ceapa granulată, usturoiul granulat, sare, piper, cașcavalul ras și amestecăm până la omogenizare. Transferăm un pic din acest amestec într-un alt bol, mai mic.
În bolul mai mare adăugăm șunca fiartă, șunca, baconul, ceapa tocată mărunt, ardeii tocați mărunt și amestecăm foarte bine. La final încorporăm și ouăle și transferăm compoziția în forma pregătită. Nivelăm frumos și compact și acoperim cu cartofii din bolul mai mic.
Dăm forma la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 75-90 de minute. După coacere scoatem checul din cuptor, îndepărtăm inelul formei și hârtia de copt.
Porționăm checul cât este cald.
Savurați cu poftă! Poftă bună!