Rețetă cu imagini, explicată în detaliu – Piept de pui în vas yena, la cuptor – Piept de pui gustos și savuros (cu smântână, cașcaval și cremă de brânză)
Ingrediente necesare:
- 600 g piept de pui
- 4 linguri ulei de măsline
- Sare și piper alb, usturoi granulat, boia
- 200 ml smântână de gătit
- 1 linguriță bază pentru mâncare (Maggi)
- 100 g cremă de brânză
- Un sfert legătură pătrunjel
- 100 g cașcaval ras
Mod de preparare:
Condimentăm carnea pe ambele părți cu piper alb, usturoi granulat și sare. Încingem 2 linguri de ulei într-o tigaie și prăjim carnea timp de 4 minute pe fiecare parte după care o scoatem din tigaie.
Punem în tigaie smântâna de gătit, 1 linguriță bază pentru mâncare (sau putem folosi doar sare), piper și amestecăm. După ce dă în clocot, luăm tigaia de pe foc.
Într-un bol, amestecăm crema de brânză cu pătrunjel tocat mărunt, sare și piper. Punem carnea într-o tavă și întindem amestecul de cremă de brânză peste ea. Turnăm și sosul în tavă, presărăm cașcaval ras deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 minute.
Decorăm cu pătrunjel și servim alături de o salată, cartofi, paste sau orez.
Savurați cu poftă! Poftă bună!