Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tartă aperitiv cu zucchini și vânătă – Caserolă de legume gustoasă și sățioasă – Ideală pentru prânz sau cină
Ingrediente necesare:
- 2 zucchini
- 1 vânătă
- 2 ardei
- 40 g pesmet
- 40 g parmezan
- 1 lingură sare
- 1 lingură cimbru
- 1 lingură busuioc
- 3 căței usturoi
- Ulei de măsline
- 5 roșii
- Sare
- Mozzarella
Mod de preparare:
Tăiem zucchini în bucăți și punem într-un vas termorezistent. Tăiem și vânăta în bucăți potrivite și punem în tavă. Curățăm ardeiul, tăiem în semiluni și punem în tavă. Amestecăm cele 3 ingrediente.
Într-un bol, amestecăm pesmetul cu sarea, parmezanul, busuiocul, cimbrul și usturoiul pisat. Presărăm amestecul peste legumele din vas. Stropim legumele cu un pic de ulei de măsline și le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 45 de minute.
Tăiem roșiile în jumătăți și le dăm prin răzătoarea mare. Adăugăm sare și amestecăm. Scoatem vasul din cuptor, presărăm mozzarella rasă deasupra legumelor și turnăm și sosul de roșii peste ele. Presărăm încă un pic de mozzarella deasupra și dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 20 de minute.
Ulterior, presărăm parmezan ras deasupra, porționăm și servim.
Savurați cu poftă! Poftă bună!