Cartofi Florentin – Rețetă pentru crochete gustoase din piure de cartofi – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 100 g fidea
  • 100 g șuncă
  • 100 g pesmeți
  • sare, piper
  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • 1,5 kg cartofi
  • 50 g unt
  • nucșoară
  • frunze de salată

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm și curățăm cartofii. Îi fierbem la foc mic, pe urmă îi facem piure.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem șunca bucățele mici. Separăm gălbenușurile de albușuri.

3. În piureul pregătit anterior, adăugăm șunca, untul, gălbenușurile, piperul, sarea și nucșoara. Amestecăm bin până la omogenizare.

4. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile. Adăugăm în piure, jumătate din cantitatea de spumă de albușuri.

5. Într-un bol separat, amestecăm fideaua mărunțită cu pesmeții.

6. Cu ajutorul mâinilor, formăm bastonașe din piureul de cartofi. Le dăm prin spuma de albușuri, prin pesmeți, pe urmă le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.