Rețetă pas cu pas, cu imagini – Slănină în saramură (cu foi de dafin, sare și usturoi) – Slănină moale și aromată
Ingrediente necesare:
- 1,5-2 kg piept de porc
- 1 L apă
- 150 g sare grunjoasă, neiodată
- 1 linguriță amestec de piper măcinat
- 8-10 căței de usturoi (sau după gust)
- 8 foi dafin (sau după gust)
Mod de preparare:
Spălăm, uscăm și tăiem pieptul de porc în bucăți.
Pentru saramură, punem sarea în apa clocotindă. Amestecăm și fierbem timp de 3-4 minute sau până sarea se dizolvă complet.
Așezăm bucățile de slănină într-o caserolă adâncă (sau într-un borcan) în 1-2 straturi. Presărăm deasupra piperul, adăugăm și feliuțele de usturoi și foile de dafin.
Turnăm saramura deasupra, acoperind complet slănina. Dacă slănina este moale, lăsăm saramura să se răcească până la 50 de grade înainte de a o turna peste slănină. Dacă slănina este mai dură, turnăm saramura fierbinte peste ea ca să se înmoaie.
Scuturăm ușor recipientul ca să răspândim uniform ingredientele. Punem o farfurie pe slănină ca să nu se ridice la suprafață după care acoperim recipientul cu capac.
Lăsăm slănina la temperatura camerei peste noapte după care o dăm la frigider pentru 3 zile.
Savurați cu poftă! Poftă bună!