Ingrediente necesare:

  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri unt topit
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 120 ml apă
  • 7 gălbenușuri
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 600 ml lapte
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 7 albușuri
  • 10 linguri zahăr

Ingrediente necesare pentru stratul de frișcă:

  • 400 ml frișcă lichidă
  • 2 plicuri întăritor de frișcă
  • 3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Mixăm gălbenușurile spumă, împreună cu zahărul după care adăugăm și untul topit și rece și continuăm să mixăm. Turnăm și apa, adăugăm și făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao.

Transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă de 29*24 cm tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul timp de 20 de minute, la cuptorul preîncălzit. În timp ce blatul este la cuptor, pregătim și crema.

Turnăm 400 ml de lapte într-o cratiță potrivită pe care o punem pe foc mediu. Într-un bol, amestecăm cantitatea rămasă de lapte cu praful de budincă. Turnăm amestecul în cratiță și, amestecând continuu, așteptăm să se îngroașe.

Într-un bol, mixăm albușurile spumă după care adăugăm treptat și zahărul și mixăm până obținem o bezea tare.

Încorporăm bezeaua în crema de vanilie. Întindem crema astfel obținută peste blat și dăm prăjitura la frigider pentru un sfert de oră.

Mixăm frișca până obținem o spumă tare, adăugând și întăritorul și zahărul pudră. Întindem frișca uniform peste stratul de cremă.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!