Prăjitură fragedă cu mere – Prăjitură cu mere aromată și delicioasă – Rețetă pas cu pas, în imagini
Timp de preparare: 40 minute
Nr. de porții: 30
Ingrediente
Umplutura
- 2 kg mere curățate și răzuite
- 4 linguri zahăr
- 1 lingura de scorțișoară
- 1 lingura de gris
Pentru blat
- 500 gr faină
- 4 linguri zahăr
- 5 linguri smântână
- 3 linguri untură
- 2 ouă
- Coaja rasă de lămâie
- 1/2 praf copt
Preparare
Merele se pun într-o cratiță, se lasă 3-5 minute după care adăugăm zahărul. Le lăsam să se călească pentru 10-15 minute, după care adăugăm scorțișoara. Se dă deoparte și se pune grișul. Lăsăm se se răcească.
Într-un bol punem făina împreună cu praful de copt și sarea. Amestecăm și adăugăm untura, smântâna, zahărul, ouăle și coaja de lămâie. Amestecăm bine și formăm o bilă. Se împarte în 2. Se ia o tavă în care pregătim prajitura. Eu am folosit tava de la cuptor.
Se ia o coală de hârtie de copt, se pune faină, se ia o bucată de aluat și se intinde. Se pune hârtia de copt în tavă. Se înțeapă aluatul, se pun merele. Procedăm la fel și cu cealaltă bucată. Se întinde și se pune peste mere. Eu am întins pe hârtia de copt după care am pus aluatul peste mere și am tras ușor hârtia.
Se înțeapă și se dă la cuptorul preîncălzit la 220 grade pentru 5 minute după care se reduce temperatura la 180 pentru 30-35 minute.
Este o prăjită foarte gustoasă și fragedă. Se pudrează cu zahăr pudră dacă doriți.
Această rețetă o fac foarte des și o am de foarte mult timp de la o persoana minunată. Merita sa încercați rețetă.
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres