Rețetă explicată pas cu pas – Rețeta emeritului cofetar Elena Mironenko – Pur și simplu un deliciu – Prăjitură suculentă (cu mere)
Ingrediente necesare:
- 1 kg mere
- 150 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- 3 ouă
- 120 g zahăr brun (sau alb)
- 100 ml lapte
- 1 lămâie
- 20 g zahăr brun (sau alb; deasupra prăjiturii)
- 15 g unt
Mod de preparare:
Începem prin a tapeta o formă de copt de 22-23 cm cu hârtie de copt (o putem unge cu unt și tapeta cu făină în loc de hârtie de copt). Setăm cuptorul la 180 de grade.
Spălăm lămâie, o dăm prin răzătoarea mică și stoarcem zeama de la o jumătate. Spălăm și merele, le curățăm de coajă, cotor și semințe după care le tăiem în felii cât mai subțiri sau le dăm prin răzătoarea mare.
Punem merele într-un bol, le stropim cu zeama de lămâie și amestecăm.
Într-un bol separat, batem ușor ouăle cu zahărul (120g) și un praf de sare, după care încorporăm și laptele. Adăugăm coaja rasă de lămâie.
Cernem făina și praful de copt și amestecăm.
Turnăm aluatul astfel obținut peste mere și amestecăm ușor, până feliuțele de mere sunt complet acoperite de aluat.
Transferăm compoziția în forma de copt pregătită și uniformizăm. Presărăm deasupra 20 g zahăr și punem și bucățele de unt. Dăm prăjitura la cuptor pentru 40-60 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!