Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pui în stil Toscan – Piept de pui în sos gustos și cremos – Se prepară din 4 bucăți piept de pui, 3 linguri de făină, 1 ou și…
Ingrediente necesare:
- 4 bucăți piept de pui
- 1 ou
- 3 linguri făină
- Jumătate linguriță: oregano, cimbru, boia, piper, sare
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură unt
- 1 ardei roșu
- 1 ceapă
- 1 cățel usturoi
- 6-8 roșii cherry
- 150 g roșii deshidratate
- Jumătate linguriță oregano și 1 linguriță boia
- 1,5 linguri pastă de roșii
- 100 ml vin alb
- 250 ml supă de pui
- 100 ml smântână de gătit
- 1 praf de sare și de piper
- 1 lingură zahăr
- 50 g parmezan ras
- 100 g spanac baby
Mod de preparare:
Tocăm ardeiul fâșii, ceapa semiluni, usturoiul bucățele mici. Tăiem roșiile cherry în sferturi și roșiile uscate în fâșii. Spargem oul într-o farfurie și îl batem cu furculița. Punem făina într-o altă farfurie. Frăgezim carnea după care o condimentăm (jumătate linguriță: oregano, cimbru, boia, piper, sare) pe ambele părți. Trecem carnea prin ou și făină.
Punem un pic de ulei de măsline într-o tigaie. Adăugăm 1 lingură de unt. După ce untul se topește, prăjim carnea în tigaie până se rumenește frumos pe ambele părți.
Scoatem carnea din tigaie, mai adăugăm un pic de ulei în ea și călim ceapa până se înmoaie. Adăugăm usturoiul și după câteva minute adăugăm și roșiile și ardeii. Condimentăm cu jumătate linguriță oregano și 1 linguriță boia, amestecăm și adăugăm și pasta de tomate și roșiile deshidratate.
Amestecăm bine și gătim totul împreună pentru câteva minute. Adăugăm vinul, amestecăm și gătim totul împreună pentru câteva minute. Adăugăm supa de pui, sare și piper, amestecăm și fierbem timp de câteva minute.
Adăugăm zahărul, amestecăm după care adăugăm și smântâna. Amestecăm din nou după care adăugăm parmezanul și spanacul. Gătim totul împreună până spanacul este gata. Punem carnea în tigaie și mai lăsăm mâncărica pe foc pentru câteva minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!