Ingrediente necesare pentru blat:

  • 5 linguri făină
  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri apă rece
  • 2 linguri pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 2 lingurițe rom
  • 2 linguri zahăr
  • 100 ml apă

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 250 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 250 g unt
  • 150 g zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 4 gălbenușuri

Ingrediente necesare pentru bezea:

  • 4 albușuri
  • 12 linguri zahăr
  • Zeama de la o jumătate de lămâie

Ingrediente necesare pentru decor:

  • 50 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm albușurile spumă. Adăugăm treptat și zahărul, mixând până bezeaua se întărește și zahărul se dizolvă. Puțin câte puțin, adăugăm și apa rece după care încorporăm și gălbenușurile pe rând. La final, încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao și omogenizăm cu o lingură.

Tapetăm o tavă de 25*35 cm cu hârtie de copt. Transferăm compoziția în tavă și uniformizăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem timp de 15 minute.

Pentru cremă, punem la fiert 150 ml de lapte. Într-un bol, dizolvăm praful de budincă în 100 ml de lapte rece. Când laptele ajunge la punctul de fierbere, turnăm amestecul de budincă în cratiță, în fir subțire și amestecăm până budinca se îngroașă.

Adăugăm și câte un gălbenuș, după care zahărul vanilat și cel tos. Amestecăm bine până zahărul se topește.

Acoperim suprafața budincii cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească până la temperatura camerei. Între timp, mixăm untul moale până obținem o spumă. În untul mixat încorporăm treptat budinca și omogenizăm bine.

Pentru bezea, mixăm albușurile spumă după care adăugăm zahărul și continuăm să mixăm până acesta se topește complet. La final, adăugăm și zeama de lămâie. Punem vasul cu bezea pe baie de aburi și amestecăm până se întărește, după care oprim focul.

Pentru sirop, punem zahărul și apa într-o cratiță mică. Punem cratița pe foc mic pentru 5 minute, după care oprim focul, adăugăm romul și amestecăm.

Asamblare:

Peste blatul însiropat întindem uniform crema.

Peste cremă întindem bezeaua în strat uniform.

Decorăm cu ciocolată rasă.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!