Prăjitură rapidă, fără coacere – Prăjitură de casă cu biscuiți, caramel, cremă de vanilie și frișcă

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 300 g biscuiți cu unt

Ingrediente necesare pentru stratul de caramel:

  • 250 g zahăr
  • 4 linguri apă
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 100 g unt

Ingrediente necesare pentru crema fiartă:

  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 40 g făină
  • 40 g amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt moale

Ingrediente necesare pentru decor:

  • 500 ml frișcă lichidă
  • Ciocolată rasă

Mod de preparare:

Pentru caramel, punem zahărul și apa într-o cratiță mai mică. Caramelizăm până obținem o culoare deschisă după care luăm de pe foc și adăugăm frișca lichidă. Punem înapoi pe foc și, amestecând continuu, topim caramelul. Încorporăm și untul și după omogenizare luăm de pe foc.

Pentru cremă, amestecăm gălbenușurile cu făina, amidonul, vanilia și zahărul. Treptat încorporăm și laptele și fierbem până crema se îngroașă. După ce se răcorește, încorporăm și untul și mixăm până obținem o consistență spumoasă.

Asamblare:

Punem 100 g de biscuiți la baza unei tăvi. Turnăm caramelul deasupra și acoperim cu încă 100 g de biscuiți. Peste biscuiți întindem crema de vanilie pe care o acoperim cu biscuiții rămași.

Mixăm frișca spumă tare și o întindem peste stratul superior de biscuiți. Decorăm cu ciocolată rasă sau după plac. Dăm prăjitura la frigider peste noapte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!