Nivel de dificultate:
Începători

Timp de pregătire:
45 de minute

Ingrediente necesare:

  • 16 bucăți cașcaval felii
  • 100 g cașcaval ras
  • 9 felii șuncă
  • 100 g brânză topită (de care doriți)
  • 6 ouă
  • 150 g unt (moale)
  • 1 lingură muștar
  • pătrunjel verde tocat, după gust
  • sare și piper măcinat, după gust

Mod de preparare:

Folosim o tavă de 30×33 cm

Fierbem și curățăm ouăle, apoi separăm gălbenușurile și albușurile.

În gălbenușuri punem muștarul, untul, sarea și amestecăm bine, cu ajutorul unei furculițe.
Tăiem albușurile în bucățele mici și amestecăm bine cu brânza topită, pătrunjel, sare și piper.

Tapetăm tava cu hârtie de copt și puțin ulei și începem să punem feliile de cașcaval, în așa fel încât marginile să fie suprapuse puțin… Presărăm cu cașcavalul ras.

Introducem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, pentru aproximativ 3-5 minute (până când începe să se topească brânză). Când s-a răcit, scoatem din tavă cu tot cu hârtia de copt, pe o suprafață plată. Procedând astfel, rularea va fi mai ușoară…

Peste cașcavalul ras întindem crema cu albușurile. Avem grijă să lăsăm, la marginea de jos, 5-6 cm fără cremă de albușuri. Apoi punem și feliile de șuncă, peste care întindem crema de gălbenușuri ( nu uităm nici aici de marginea de jos)…

Începând cu marginea de sus, rulăm cu ajutorul hârtiei de copt, ca la orice altă ruladă…
Acoperim cu folie și punem în frigider. Înainte de servire, se taie în felii egale.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!