Rețetă ușoară, rapidă, delicioasă și aromată – Prăjitură de casă cu banane și cremă de vanilie
Ingrediente necesare pentru blat:
- 5 ouă
- 1 cană zahăr tos
- Jumătate cană amidon de porumb
- Jumătate cană făină
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 ml frișcă lichidă
- 2 linguri zahăr pudră
- 2 linguriță gelatină pudră + apă caldă
- 300 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 150 g unt
Alte ingrediente necesare:
- 2 banane
- 200 ml lichior de banane
- Pudră de cacao sau ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul după care încorporăm și celelalte ingrediente. Transferăm compoziția într-o tavă ( 20*30 cm ) tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius și coacem timp de 30 de minute aproximativ. Lăsăm blatul să se răcească, după care îl tăiem în două, pe lungime.
Amestecăm praful de budincă cu laptele și fierbem budinca. O lăsăm să se răcească.
Separat, mixăm untul spumă, încorporăm și lichiorul de banane. Treptat, încorporăm și budinca, mixând până la omogenizare.
Întindem 2 /3 din cremă peste primul blat. Din al doilea blat decupăm rondele, cu un pahar mai mic. Punem blatul decupat peste cremă. Punem rondelele de banane în găurile decupate și punem rondelele de aluat peste banane.
Întindem crema rămasă.
Mixăm spumă frișca împreună cu zahărul.
Punem gelatina în apă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care o încorporăm în frișcă.
Întindem frișca peste stratul de cremă și dăm prăjitura la frigider pentru 1-2 ore. Decorăm cu pudră de cacao sau cu ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!