Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cu mandarine (sau alte fructe) – Prăjitură rapidă și aromată cu fructe, gata în 2 timpi și 3 mișcări
Ingrediente necesare:
- 10 mandarine proaspete
- 4 ouă
- 180 g zahăr
- 1-2 linguri zahăr
- 150 ml lapte
- 100 g unt sau 100 ml ulei
- 300 g făină
- 10 g praf de copt
Pentru această prăjitură am folosi o tavă rotundă de 25 cm
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm 180 g zahăr și mixăm la viteză mare, timp de 7-10 minute. trebuie să obținem o compoziție voluminoasă, albicioasă și pufoasă, prin care telurile lasă urme persistente. Încorporăm laptele, la viteză mică după care încorporăm și untul topit și răcit. Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt și mixăm tot la viteză mică.
Curățăm mandarinele de coajă, le tăiem în jumătăți transversale și îndepărtăm și sâmburii.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și răspândim 1-2 linguri de zahăr la baza ei. Peste stratul de zahăr punem mandarinele, cu tăietura în jos.
Turnăm aluatul peste mandarine și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru 45 de minute sau până prăjitura trece testul cu scobitoarea.
După coacere, lăsăm să se răcească un pic și răsturnăm prăjitura pe grătar, îndepărtăm hârtia de copt și o lăsăm să se răcească complet. O transferăm pe un platou.
Savurați cu poftă! Poftă bună!