Prăjitură savuroasă, cu nucă de cocos și cremă de vanilie – Toți îți vor cere o porție și la pachet – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
- 7 albușuri
- 7 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 100 g nucă de cocos
- 1/2 plic praf de copt
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 7 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- semințe de vanilie
- 4 linguri făină
- 150 ml lapte
- 200 g unt
- biscuiți
- 100 g ciocolată amăruie
- 4-5 linguri lapte
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm sarea, zahărul și mixăm până obținem o spumă tare.
2. Adăugăm nuca de cocos, făina și praful de copt. Amestecăm, pe urmă turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
3. Pentru cremă, punem laptele la fiert, într-un vas. Adăugăm făina, zahărul, semințele de vanilie și amestecăm până obținem o budincă densă și omogenă.
4. După ce s-a copt, tapetăm blatul cu crema de vanilie. Pe deasupra, așezăm biscuiții iar la final decorăm cu glazură de ciocolată.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post