Ingrediente necesare:
- 500 g brânză de vaci 9%
- 120 g zahăr
- 250 g smântână fermentată 20%
- 18 g gelatină + 150 ml apă
- Zahăr vanilat
- 2 plicuri jeleu pentru 400 ml apă
- Blat de pandișpan sau de biscuiți + unt topit ( 2:1 )
- 300 g căpșuni
Mod de preparare:
Într-un vas, amestecăm brânza cu smântâna, zahărul și vanilia.
Pasăm amestecul cu un blender vertical.
Înmuiem în prealabil gelatina în apă până se umflă, aproximativ 20 de minute.
După ce se umflă, o topim la cuptorul cu microunde în reprize de 10 secunde, amestecând după fiecare repriză.
Turnăm gelatina răcită, în fir subțire, în compoziția cu brânză și smântână aflată la temperatura camerei și amestecăm continuu cu un tel.
Pentru baza tortului, putem folosi un blat de pandișpan de 1 cm grosime pe care-l așezăm pe platou și fixăm un inel de patiserie de 21 cm, tapetat cu folie.
Sau, putem folosi un blat preparat din biscuiți fărâmați și amestecai cu unt topit.
Peste blatul din formă, adăugăm amestecul de brânză și agităm un pic forma ca să se uniformizeze.
Dăm forma la congelator pentru 20 de minute.
Într-un vas, punem praful de jeleu peste care turnăm 400 ml de apă clocotită și amestecăm foarte bine, până gelatina se dizolvă de tot.
Lăsăm jeleul astfel obținut să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
Spălăm căpșunile și îndepărtăm codițele. Le tăiem în jumătate și le așezăm peste stratul de brânză.
Cu o lingură, turnăm o parte din jeleu peste fructe, după care dăm tortul la congelator pentru un sfert de oră.
Ulterior, după ce se prinde primul strat de jeleu, turnăm și cantitatea rămasă și dăm tortul la frigider sau la congelator pentru încă 15 minute.
La final, îndepărtăm inelul și folia și servim.
Să-l savurați cu poftă! Poftă bună!