Rețetă simplă, aromată și delicioasă, fără coacere – Prăjitură cu biscuiți, ciocolată și cremă

Ingrediente necesare:

  • 300 g biscuiți cu unt
  • 250 g brânză de vaci
  • 400 ml smântână
  • 3-4 linguri zahăr tos
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1 plic gelatină pudră
  • 100 g ciocolată
  • 1 plic tort-gelee, roșu
  • Fructe pentru decor

Mod de preparare:

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și așezăm un rând de biscuiți în ea. Topim ciocolata pe baie de aburi. Mixăm frișca spumă tare. Amestecăm smântâna cu zahărul și brânza, după care încorporăm și frișca bătută. Păstrăm un pic din frișcă pentru decor.

Amestecăm gelatina cu apă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care o încorporăm în cremă. Împărțim crema în două și amestecăm o parte cu ciocolata topită.

Întindem crema cu ciocolată peste stratul de biscuiți din tavă. Peste crema mai punem un strat de biscuiți. Peste biscuiți întindem un strat subțire de crema albă, punem bucățele de fructe și le acoperim cu crema albă rămasă.

Punem încă un strat de biscuiți și dăm prăjitura la rece timp de câteva ore. Ulterior, pregătim tort-gelee-ul și turnăm peste prăjitură.

Dăm prăjitura la rece până jeleul se încheagă, după care decorăm după plac.

Savurați cu poftă! Poftă bună!