Ingrediente:
- 250 ml chefir
- 1 ou
- 100 g salam / șuncă presată etc.
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 400 g făină
- 2 roșii
- ulei
Mod de preparare:
1. Într-un bol, amestecăm chefirul cu bicarbonatul de sodiu. Adăugăm sarea, oul, uleiul, făina și mixăm aluatul. Lăsăm compoziția 10-15 minute.
2. Tăiem salamul și roșiile felii subțiri.
3. Împărțim aluatul în 2 bucăți egale, pe care le întindem în foi subțiri. Pe o foaie de aluat, așezăm feliile de salam (la o distanță de 1-2 cm între ele) iar pe deasupra așezăm feliile de roșii. Acoperim cu a 2-a foaie de aluat și cu ajutorul unui pahar, decupăm chiftelel.
4. Prăjim pateurile într-o tigaie încinsă cu ulei, până când se rumenesc frumos. La final, le așezăm pe un prosop de bucătărie pentru a alimina excesul de ulei.
Poftă bună!
Discussion about this post