Ingrediente:

  • 200 g cașcaval
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 gălbenuș
  • 350 g carne tocată de pui
  • 500 g dovlecei
  • 2 ouă
  • 80 g orez
  • 1 lingură de lapte
  • sare, piper, alte condimente

Mod de preparare:

1. Spălăm pe urmă dăm dovlecii prin răzătoare mare. Așezăm dovleceii într-un bol, îi amestecăm cu sare și îi lăsăm 10 minute.

2. Cu ajutorul unui blender, mărunțim carnea de pui. Adăugăm 1 cățel de usturoi, ceapa tăiată, sarea, piperul, mixul de condimente și amestecăm bine.

3. Cu ajutorul mâinilor, formăm 7 bile din compoziția de carne tocată. Într-un bol separat, stoarcem dovleceii de suc. Îi amestecăm cu orezul fiert, 100 de grame de cașcaval, 2 ouă, 2 căței de usturoi.

4. Cu ajutorul mâinilor, formăm 7 bile din compoziția de dovlecel. Le așezăm într-o tavă, unde realizăm 7 coșulețe. (câte o gaură în centrul fiecărei bile)

5. Așezăm câte o bucățică de cașcaval în centrul fiecărei bile de carne tocată. Pe urmă, le așezăm în coșulețele formate anterior. Punem tava în cuptor și coacem la temperatura de 180 de grade timp de 40 de minute.

6. Cu 5 minute înainte, scoatem tava din cuptor și tapetăm cu un gălbenuș de ou, pe urmă coacem încă 5 minute.

Să aveți poftă!