Rețetă din caietul vechi al mamei mele – Eclere cu cremă de vanilie și frișcă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru aluat:
- 200 ml apă
- 200 ml ulei
- 10 linguri făină
- 5 ouă
Ingrediente pentru cremă:
- 4 ouă
- 400 ml lapte
- 150 g zahăr
- esență de vanilie
- 50 g făină
Mod de preparare:
1. Într-un vas, turnăm apa și uleiul. Punem la fiert, pe foc mic. Treptat, adăugăm făina și mixăm energic. Luăm vasul de pe foc și adăugăm ouăle. Amestecăm bine până la omgenizare.
2. Cu ajutorul unei linguri, formăm baghete pe care le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 8 minute, pe urmă la 180 de grade, timp de 20 de minute.
3. Pentru cremă, punem laptele la fiert. Într-un vas separat, batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, făina și amestecăm foarte bine.
4. Adăugăm laptele fiert, amestecăm și punem compoziția pe foc. După ce am obținut o cremă densă și omogenă, adăugăm esența de vanilie.
5. La final, umplem eclerele cu crema pregătită anterior.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post