Rețetă rapidă – Prăjitură cu mac și cremă de vanilie – Prăjitură de casă fină, cremoasă și delicioasă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 12 albușuri
- 210 g zahăr
- 3 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 195 g mac măcinat
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 12 gălbenușuri
- 180 g zahăr
- 7 linguri amidon de porumb
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 750 ml lapte
- 200 g unt
Mod de preparare:
Deoarece vom prepara 3 blaturi în total, noi am folosit 3 tăvi de 20*35 cm pe care le-am tapetat cu hârtie de copt.
Pentru un blat, mixăm spumă tare 4 albușuri împreună cu 70 g de zahăr, după care încorporăm și 1 lingură de făină, un sfert din cantitatea totală de praf de copt și 65 g de mac.
Omogenizăm și transferăm într-o tavă pregătită. Coacem timp de 10-15 minute, în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius.
Procedăm la fel și coacem încă 2 blaturi.
Pentru cremă, amestecăm zahărul, gălbenușurile, amidonul și laptele până obținem o compoziție fără cocoloașe. Punem compoziția la fiert până se îngroașă.
Lăsăm crema să se răcească până la temperatura camerei. Între timp, mixăm spumă untul, după care treptat încorporăm și crema, mixând până la omogenizare.
Împărțim în 3 părți egale și umplem blaturile, uniformizând frumos stratul superior de cremă. După câteva ore putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!