Rețetă rapidă și delicioasă – Prăjitură cu pișcoturi, cremă de brânză, frișcă și cafea – Prăjitură de casă fragedă și aromată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 4 linguri ulei
- 150 g făină
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 ml frișcă lichidă
- 200 g cremă de brânză ( ex. Philadelphia )
- 100 g zahăr pudră
Alte ingrediente necesare:
- 200 g pișcoturi
- 1 cană cafea
- Pudră de cacao
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă tare albușurile împreună cu un praf de sare. Separat, mixăm spumă și gălbenușurile după care încorporăm și uleiul și făina amestecată cu praful de copt.
La final, folosind o spatulă, încorporăm și spuma de albușuri. Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coacem blatul timp de 20 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Pentru cremă, mixăm spumă frișca lichidă. Adăugăm zahărul și crema de brânză și mixăm până la omogenizare și până obținem o consistență cremoasă.
Peste blatul răcit întindem uniform jumătate din cantitatea de cremă. Trecem fiecare pișcot prin cafeaua rece după care punem peste cremă.
Întindem și crema rămasă peste stratul de pișcoturi. Pudrăm prăjitura cu cacao și o dăm la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!