Pateuri cu șuncă și mozzarella, gata în 20 minute – Te lingi pe degete de bune ce sunt! Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură zahăr
  • 200 g șuncă
  • 150 g mozzarella
  • 2 ouă
  • 130 ml apă
  • 1-2 lingurițe drojdie uscată
  • oregano, alte condimente

Mod de preparare:

1. Cernem făina de 2 ori, pentru a fi mai bogată în oxigen. Adăugăm drojdia uscată, sarea și zahărul. Adăugăm apa călduță amestecată cu ulei și frământăm aluatul. Pe urmă, îl lăsăm 40 de minute într-un loc cald.

2. Fierbem ouăle tari. După ce s-au răcit, le decojim și le mărunțim. Tăiem șunca cubulețe iar mozzarella felii.

3. Întindem aluatul într-o foaie subțire dreptunghiulară. Repartizăm uniform ingredientele pe foaia de aluat. Presărăm oregano (sau condimentele preferate) și formăm o ruladă, pe care o tăiem felii de 5-6 cm grosime.

4. Așezăm pateurile pe o tavă de copt și le lăsăm 15 minute. Tapetăm cu unt și le coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 20 de minute.

Să aveți poftă!