Pateuri cu șuncă și mozzarella, gata în 20 minute – Te lingi pe degete de bune ce sunt! Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 200 g făină
- 2 linguri ulei
- 1 lingură zahăr
- 200 g șuncă
- 150 g mozzarella
- 2 ouă
- 130 ml apă
- 1-2 lingurițe drojdie uscată
- oregano, alte condimente
Mod de preparare:
1. Cernem făina de 2 ori, pentru a fi mai bogată în oxigen. Adăugăm drojdia uscată, sarea și zahărul. Adăugăm apa călduță amestecată cu ulei și frământăm aluatul. Pe urmă, îl lăsăm 40 de minute într-un loc cald.
2. Fierbem ouăle tari. După ce s-au răcit, le decojim și le mărunțim. Tăiem șunca cubulețe iar mozzarella felii.
3. Întindem aluatul într-o foaie subțire dreptunghiulară. Repartizăm uniform ingredientele pe foaia de aluat. Presărăm oregano (sau condimentele preferate) și formăm o ruladă, pe care o tăiem felii de 5-6 cm grosime.
4. Așezăm pateurile pe o tavă de copt și le lăsăm 15 minute. Tapetăm cu unt și le coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 20 de minute.
Să aveți poftă!