Ingrediente:
- 800 g piept de pui
- 750 ml apă
- 1 linguriță boabe de piper
- 2 linguri sare
- 2 linguri zahăr
- 2-3 frunze de dafin
- 2 linguri miere
- 2 linguri ulei
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură boia de ardei
- 2-3 căței de usturoi
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
1. Pentru început, spălăm pieptul de pui și îl împărțim în două.
2. Într-un bol, turnăm apa. Adăugăm sarea, zahărul, piperul, frunzele de dafin și amestecăm bine. Așezăm carnea în marinada obținută și dăm la frigider până a doua zi (24 ore).
3. După acest timp, scoatem carnea din bol și o spălăm sub jet de apă. Separat, amestecăm sosul de soia cu boia de ardei, piperul negru și usturoiul zdrobit.
4. Acoperim carnea cu această marinadă și o lăsăm timp de 2-3 ore…
5. Formăm 2 rulade din carnea de pui și le punem la frigider peste noapte.
6. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 160 grade Celsius, aproximativ 30-40 minute. Mărim apoi temperatura la 180 grade Celsius și gătim încă 20 minute.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!