Chifle de casă moi și pufoase – Dacă doriți o rețetă simplă și gustoasă, ați găsit-o – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 2 cartofi medii
- apă
- 1 linguriță sare
- 25 g unt
Ingrediente pentru aluat:
- 40 g drojdie
- 1 lingură zahăr
- piure de cartofi
- 1 lingură smântână
- 250 ml zeamă în care au fiert cartofii
- 150 g brânză telemea
- 700 g făină
- 1 gălbenuș de ou
- 1 linguriță lapte
- semințe de susan
Mod de preparare:
1. Pentru început, facem un piure de cartofi.
2. Într-un bol, amestecăm drojdia cu zahărul. Adăugăm 250 ml de supă ș făina. Amestecăm foarte bin până la omogenizare.
3. Peste piurel de cartofi, adăugăm smântâna și brânza dată prin răzătoare. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm făina. Adăugăm compoziția pregătită anterior și amestecăm bine, până la omogenizare.
4. Cu ajutorul mâinilor, formăm biluțe din aluat, pe care le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le tapetăm cu un gălbenuș de ou și le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.
Să le savurați cu poftă! Poftă mare!
Discussion about this post