Chifle de casă moi și pufoase – Dacă doriți o rețetă simplă și gustoasă, ați găsit-o

Chifle de casă moi și pufoase – Dacă doriți o rețetă simplă și gustoasă, ați găsit-o – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 2 cartofi medii
  • apă
  • 1 linguriță sare
  • 25 g unt

Ingrediente pentru aluat:

  • 40 g drojdie
  • 1 lingură zahăr
  • piure de cartofi
  • 1 lingură smântână
  • 250 ml zeamă în care au fiert cartofii
  • 150 g brânză telemea
  • 700 g făină
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 linguriță lapte
  • semințe de susan

Mod de preparare:

1. Pentru început, facem un piure de cartofi.

2. Într-un bol, amestecăm drojdia cu zahărul. Adăugăm 250 ml de supă ș făina. Amestecăm foarte bin până la omogenizare.

3. Peste piurel de cartofi, adăugăm smântâna și brânza dată prin răzătoare. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm făina. Adăugăm compoziția pregătită anterior și amestecăm bine, până la omogenizare.

4. Cu ajutorul mâinilor, formăm biluțe din aluat, pe care le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le tapetăm cu un gălbenuș de ou și le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

Să le savurați cu poftă! Poftă mare!

Încearcă și… Chifle gingașe de casă

Am înlocuit de mult pâinea cu aceste minunății – Pentru a le pregăti și voi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 600 g făină
  • 270 ml lapte
  • 2 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 2 lingurițe drojdie uscată
  • 100 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem la încălzit jumătate din cantitatea de lapte. Adăugăm drojdia, luam de pe foc și amestecăm foarte bine, până la dizolvare.

2. Punem la încălzit laptele rămas. Adăugăm jumătate din cantitatea de unt, 2 ouă și 2 linguri de zahăr. Amestecăm bine până la omogenizare, pe urmă luăm compoziția de pe foc.

3. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm sarea, compoziția de lapte și ou și amestecăm bine. Adăugăm amestecul de lapte și drojdie și frământăm până obținem un aluat moale și omogen. Punem aluatul obținut într-un loc cald la crescut.

4. Întindem aluatul crescut într-o foaie subțire, pe urmă îl tăiem în dreptunghiuri mici cu lățimea de 5 cm.

5. Tapetăm bucățelele de aluat cu unt topit și formăm rulourile.

6. Așezăm rulourile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le lăsăm la crescut pentru 30 de minute. După acest interval, le coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade Celsius, timp de 25 de minute.

Poftă bună!