Ingrediente necesare:
- 1 plasă urzici
- 1 ceapă
- 3 linguri făină
- 4 căței usturoi
- ulei
- sare și piper
Mod de preparare:
Începem prin a curăța urzicile, apoi le spălăm foarte bine în mai multe ape.
Într-o cratiță mare, punem 2 litri de apă. Punem cratița pe foc și când apa începe să fiarbă, adăugăm urzicile. Lăsăm să dea în 2-3 clocote după care le scoatem din apă, le lăsăm să se răcească un pic, apoi le tocăm mărunt.
Călim ceapa și usturoiul tocat mărunt într-o tigaie cu ulei încins, timp de câteva minute. După aceea, dăm focul la minim, adăugăm făina și amestecăm energetic. Peste amestecul rezultat turnăm cam o jumătate de litru din zeama în care au fiert urzicile, amestecăm și fierbem la foc mediu până ceapa este bine fiartă.
Adăugăm apoi urzicile tocate, amestecăm și mai lăsăm pe foc timp de 10 minute.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro