Rețetă de colecție – Langoși de casă – Langoși cu brânză sărată și langoși cu zahăr
Timp de preparare: 30 minute
Nr. de porții: 15
Ingrediente
- 1 kg făină
- 650 ml apă călduță
- 15 gr sare
- 20 gr zahăr
- 7 gr drojdie uscată
- după necesitate ulei pentru prăjit
Umplutura
- după necesitate brânză telemea sau de burduf
- Opțional cozi de ceapă verde și mărar
Preparare
Din ingrediente facem un aluat ca de pâine. Se frământă bine și se lasă la dospit pentru 60 minute sau până își dublează volumul.
După ce a dospit, se pune aluatul pe masa de lucru cu puțin ulei. Se împarte aluatul în bile depinde cât doriți de mari.
Se întinde fiecare bilă, se pune umplutura pe jumătate de aluat și trecem cu partea cealaltă peste umplutură.
Se apasă puțin cu mâinile pentru a nu ieși brânza în momentul în care se prăjesc și cu furculița apasă pe margine.
Se prăjesc în ulei bine încins dar focul trebuie să nu fie mare deoarece se prăjesc prea tare și în interior rămân nefăcute. Cele simple se întind pur și simplu puțin cu mâna și se scot pe un șervet de bucătărie după care le dăm prin zahăr tos. Aluatul este foarte bun și nu necesită sucitor la întins.
Fiecare a vrut poftă lui. Unii cu zahăr tos.
Unii cu brânză sărată. Foarte gustoase, un miros ca la langoșerie. Vă doresc poftă bună!
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres