Iată 3 rețete pentru o glazură de ciocolată perfectă:
Rețeta 1:
Ingrediente necesare:
- 100 g unt
- 2-3 linguri pudră de cacao
- 1 lingură făină
- Jumătate lingură zahăr pudră
- 5 linguri lapte
- Esență de vanilie
Mod de preparare:
Punem pe foc 50 g de unt împreună cu pudra de cacao, zahărul pudră, laptele și făina. Când amestecul fierbe, adăugăm untul rămas și esența de vanilie. Dacă glazura este prea densă și se întărește prea repede, mai adăugăm lapte.
Rețeta 2:
Ingrediente necesare:
- 150 g ciocolată neagră
- 1 lingură pudră de cacao
- 1 cană zahăr
- Jumătate cană apă
Mod de preparare:
Pe baie de aburi, topim ciocolata. Adăugăm pudra de cacao, zahărul și apa. Amestecăm până la omogenizare.
Rețeta 3:
Ingrediente necesare:
- 125 ml frișcă lichidă
- 125 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Încălzim frișca lichidă într-o cratiță mică. Avem mare grijă să nu fierbem frișca!
Luăm frișca fierbinte de pe foc, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până acestea se topesc complet și obținem o compoziție omogenă.