Ingrediente:
- 400 g carne de pui
- 6 cartofi
- 1 ceapă
- 300 ml smântână
- 2 linguri făină
- 150 g cașcaval
- 12 ciuperci
- 100 ml lapte
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Tăiem ceapa și ciupercile jumătăți de felii. Carnea de pui o tăiem cubulețe iar cartofii îi tăiem felii subțiri.
2. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ciupercile pentru început. Când au început să lase suc, adăugăm ceapa și gătim până când devine transparentă. Pe urmă, adăugăm cartofii. Gătim 10-15 minute până când ingredientele se rumenesc frumos. Adăugăm sarea și amestecăm bine, pe urmă luăm vasul de pe foc.
3. Într-o tigaie separat, prăjim carnea de pui și o condimentăm cu sare și piper. Așezăm toate ingredientele pregătite anterior într-o tavă de copt.
4. Într-un vas, amestecăm făina cu smântâna și laptele. Aducem compoziția la punctul de fierbere, pe foc mic, amestecând constant timp de 3 minute.
5. Turnăm sosul peste ingredientele din tava de copt. Pe deasupra, adăugăm cașcaval dat prin răzătoarea mare și coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 30-40 de minute.
Să aveți poftă!