Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 2 linguri smântână
- 1/2 ardei chilli
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 linguri ulei
- 1 cățel de usturoi
- pătrunjel
- busuioc
- oregano
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Spălăm dovlecelul, îl decojim, pe urmă îl tăiem rondele. Fiecare felie o tăiem în 4 părți egale. Așezăm dovlecelul tăiat într-un bol și îl amestecăm cu suc de lămâie.
2. Decojim ceapa și o tăiem în jumătate. Fiecare parte o tăiem jumătăți de inel. Spălăm morcovul, îl decojim și îl dăm prin răzătoare. Decojim un cățel de usturoi și îl tăiem mărunt.
3. Tăiem ardeiul chilli mărunt. Prăjim ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei, până când este pe jumătate făcută. Pe urmă, adăugăm morcovul și gătim 2-3 minute. Adăugăm dovlecelul, amestecăm și gătim 5 minute. Adăugăm ardeiul chilli, usturoiul.
4. Spălăm verdeața, o mărunțim, pe urmă o adăugăm în tigaie. La final, adăugăm smântâna, oregano, frunzele de busuioc și sarea. Gătim încă 5 minute. Puteți să decorați cu mărar.
Poftă mare!