Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas – Fursecuri moi și delicioase, fragede și aromate – Fursecuri cu vanilie – Se prepară din 100g unt, 1 ou, 100 ml lapte, 400g făină, 6 linguri zahăr și….

Ingrediente necesare:

  • 100 g unt
  • 6 linguri zahăr
  • 1 ou
  • Vanilie după gust
  • 100 ml lapte cald
  • 400 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt

Mod de preparare:

Punem untul și zahărul într-un bol. Amestecăm bine cu spatula după care încorporăm și oul vanilia și laptele. La final încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.

Frământăm, după care transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Îl frământăm până la omogenizare și îl întindem la o grosime de minim 1 cm. Decupăm fursecurile cu o formă rotundă sau cu un pahar și le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adunăm aluatul rămas, frământăm, decupăm.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!