Desert cu banane, cremă de brânză și ciocolată – Se prepară din 4 ouă, 250g brânză de vaci, 6 linguri zahăr și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr tos
- 4 linguri nucă măcinată
- 2 linguri făină
- 2 linguri pudră de cacao
- Jumătate plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 125 g unt
- 250 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 2 linguri zahăr tos
- 250 g brânză de vaci
Alte ingrediente necesare:
- Banane
- Glazură de ciocolată
- Alune pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul. Încorporăm nuca, pudra de cacao și făina amestecată cu praful de copt.
Tapetăm o tavă rotundă cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem blatul timp de 30 de minute.
Pentru cremă, pregătim budinca din lapte și praful de budincă, după care o lăsăm să se răcească. Mixăm untul spumă împreună cu brânza și încorporăm în budincă.
Întindem jumătate din cremă peste blat, punem rondelele de banane pe care le stropim cu zeamă de lămâie și întindem și crema rămasă. Turnăm glazura de ciocolată peste cremă și decorăm cu alune.
Savurați cu poftă! Poftă bună!