Fursecuri din aluat cu miere, umplute cu cremă de vanilie și frișcă – Se prepară din 400g făină, 800 ml lapte, 60g miere și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 480 g făină
  • 190 g zahăr pudră
  • 90 g unt
  • 60 g miere
  • 2 ouă
  • 2 gălbenușuri
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 800 ml lapte
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 1 gălbenuș
  • 150 g zahăr tos
  • 200 g unt la temperatura camerei

Alte ingrediente necesare:

  • 500 ml frișcă lichidă
  • 2 plicuri întăritor frișcă
  • Zahăr după gust

Mod de preparare:

Pentru aluat, frământăm toate ingredientele necesare, până la omogenizare.

Întindem aluatul, decupăm rondelele. Transferăm rondelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 10 minute.

Pentru cremă, fierbem o budincă din lapte, praful de budincă, zahăr și gălbenușuri. După ce se îngroașă, o lăsăm să se răcească și încorporăm în ea untul mixat spumă.

Mixăm frișca spumă tare împreună cu zahărul și cu întăritorul. Transferăm crema într-un poș și frișca într-un alt poș. Lipim câte 2 rondele cu cremă și frișcă și decorăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!