Fursecuri din aluat cu miere, umplute cu cremă de vanilie și frișcă – Se prepară din 400g făină, 800 ml lapte, 60g miere și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 480 g făină
- 190 g zahăr pudră
- 90 g unt
- 60 g miere
- 2 ouă
- 2 gălbenușuri
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 800 ml lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 1 gălbenuș
- 150 g zahăr tos
- 200 g unt la temperatura camerei
Alte ingrediente necesare:
- 500 ml frișcă lichidă
- 2 plicuri întăritor frișcă
- Zahăr după gust
Mod de preparare:
Pentru aluat, frământăm toate ingredientele necesare, până la omogenizare.
Întindem aluatul, decupăm rondelele. Transferăm rondelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 10 minute.
Pentru cremă, fierbem o budincă din lapte, praful de budincă, zahăr și gălbenușuri. După ce se îngroașă, o lăsăm să se răcească și încorporăm în ea untul mixat spumă.
Mixăm frișca spumă tare împreună cu zahărul și cu întăritorul. Transferăm crema într-un poș și frișca într-un alt poș. Lipim câte 2 rondele cu cremă și frișcă și decorăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!