• Nivel de dificultate: Începători
  • Timp de pregătire: 40 minute
  • Cantitate: Pentru 4 persoane

Ingrediente necesare:

  • 700 g făină
  • 200 g unt
  • 3 linguri untură
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 pliculeț praf de copt
  • jumătate de linguriță bicarbonat
  • 100 g ciocolată cu lapte (pentru glazură)

Mod de preparare:

Amestecăm untul cu untura, zahărul, zahărul vanilat și adăugăm pe rând ouăle. Adăugăm și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonat. Dacă este nevoie, adăugăm și un pic de lapte. Este bine să pregătim aluatul cu o zi înainte!

A doua zi întindem aluatul și decupăm cerculețele cu ajutorul unui pahar mai mare și unul mai mic.
Coacem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt 20-25 minute, la 180 grade Celsius.

Topim ciocolata și scufundăm în ea prăjiturelele, pe jumătate (sau chiar de tot).
Odată ce s-a întărit ciocolata, se poate servi.

Să le savurați cu drag! Poftă bună!