- Nivel de dificultate: Începători
- Timp de pregătire: 40 minute
- Cantitate: Pentru 4 persoane
Ingrediente necesare:
Pentru crema de cocos:
- 500 ml lapte
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 200 g fulgi de cocos
- 1 linguriță gelatină
Pentru blatul de cacao:
- 400 g biscuiți
- 170 ml apă
- 150 g zahăr pudră
- 3 linguri pudră de cacao
- 200 g margarină (sau unt)
- 1 lingură esență de rom
Mod de preparare:
Pregătim mai întâi crema de cocos:
Amestecăm bine făina cu un pic de lapte (să nu rămână cocoloașe), apoi adăugăm în laptele fiert cu zahăr.
Luăm de pe foc și adăugăm zahărul vanilat, gelatina dizolvată în puțină lapte și cocosul. Tapetăm o formă pentru cozonac cu folie și apăsăm bine aluatul de cocos, să ajungă și pe margini.
Pregătim blatul de cacao: împărțim cantitatea de biscuiți în două; o parte o zdrobim, o parte o tocăm mărunt.
Fierbem aprox. 5 minute apa cu zahărul vanilat, cacao și unt. Adăugăm apoi esența de rom și biscuiții tocați mărunt.
Peste crema de cocos punem amestecul cu cacao, apoi cantitatea rămasă de cremă. Apăsăm bine. Băgăm la frigider până se întărește puțin…
Înainte de servire, punem un platou mare peste ruladă și, cu o mișcare rapidă, răsturnăm.
Feliem și așteptăm cuvintele de laudă!
Îmi place să fiu creativă în bucătărie, spre deliciul tuturor! Rețetă proprie!
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post