Rețetă simplă și rapidă, ușoară și gustoasă – Dovlecei pane (în aluat pe bază de chefir și brânză)
Ingrediente necesare:
- 500 g dovlecei tineri
- 150 ml chefir
- 5 linguri făină
- 100 g brânză
- 2 ouă
- 10 g usturoi pisat
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm chefirul cu ouăle, sarea, piperul și făina, până la omogenizare. Încorporăm și usturoiul pisat și brânza dată pe răzătoarea mică.
Spălăm dovleceii, îi tăiem în două după care îi tăiem bucăți lungi de 0,5 cm. Trecem fâșiile de dovlecei prin aluatul pregătit după care îi prăjim în baie de ulei încins la 170 de grade. Prăjim timp de 3-4 minute, până se rumenesc frumos, după care îi scoatem pe prosoape de hârtie pentru a elimina uleiul în exces.
Servim dovleceii pane alături de sos de roșii sau sosul preferat, ca gustare caldă sau rece.
Savurați cu poftă! Poftă bună!