Ingrediente pentru blat:
- 200 g biscuiți Oreo
- 45 g unt topit
Ingrediente compoziție de brânză:
- 230 g ciocolată semi-dulce
- 400 g cremă de brânză
- 120 g zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- sare
- 125 ml smântână
Ingrediente ganașul de ciocolată:
- 85 g ciocolată semi-dulce
- 110 ml smântână
Mod de preparare:
1. Pentru blat, mărunțim biscuiții cu ajutorul unui blender.
2. Adăugăm untul topit și amestecăm bine.
3. Turnăm compoziția într-o tavă de copt. Punem blatul la congelator pentru 30 de minute.
4. Pentru compoziția de brânză, topim ciocolată pe baie de aburi.
5. Adăugăm zahărul pudră, extractul de vanilie, sarea, brânza și amestecăm foarte bine.
6. Adăugăm smântâna bătută bine.
7. Turnăm compoziția peste blatul pregătit anterior.
8. Punem prăjitura la frigider peste noapte.
9. Pentru ganaș, încălzim smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere, după care o turnăm peste ciocolata tăiată în bucățele.
10. Turnăm ganaș-ul peste cheesecake.
11. Îndepărtăm forma de copt iar la final decorăm cu căpșuni.
Savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post