Ingrediente necesare:
Folosim paharul de iaurt pentru a măsura celelalte ingrediente
- 1 pahar iaurt de 125
- 3 pahare cu vârf făină
- 2 pahare rase zahăr
- 1 pahar ulei
- 4 ouă
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Încălzim cuptorul și ungem 2 tăvi de chec cu unt, apoi le tapetăm cu hârtie de copt.
Într-un bol, amestecăm albușurile cu zahărul până obținem o compoziție albicioasă, apoi adăugăm gălbenușurile, unul câte unul, amestecând până la omogenizare după fiecare.
Adăugăm apoi făina, praful de copt, coaja de lămâie și omogenizăm încet cu o spatulă de silicon.
Împărțim compoziția astfel obținută în cele două tăvi mici de chec, apoi coacem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-30 de minute, depinde de cuptor.
Chec-urile sunt gata atunci când capătă o culoare frumoasă și trec testul cu scobitoarea.
După ce se răcesc un pic, le pudrăm cu zahăr pudră sau le glazurăm.
Poftă bună!
Discussion about this post