Cel mai pufos chec cu iaurt și lămâie – Chec delicios cu lămâie și iaurt

Ingrediente necesare:

Folosim paharul de iaurt pentru a măsura celelalte ingrediente

1 pahar iaurt de 125 g
3 pahare cu vârf făină
2 pahare rase zahăr
1 pahar ulei
4 ouă
coaja rasă de la 1 lămâie
1 linguriță praf de copt
1 linguriță zeamă de lămâie
1 praf de sare

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul și ungem 2 tăvi de chec cu unt, apoi le tapetăm cu hârtie de copt.

Într-un bol, amestecăm albușurile cu zahărul până obținem o compoziție albicioasă, apoi adăugăm gălbenușurile, unul câte unul, amestecând până la omogenizare după fiecare.

Adăugăm apoi făina, praful de copt, coaja de lămâie și omogenizăm încet cu o spatulă de silicon.

Împărțim compoziția astfel obținută în cele două tăvi mici de chec, apoi coacem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-30 de minute, depinde de cuptor.

Chec-urile sunt gata atunci când capătă o culoare frumoasă și trec testul cu scobitoarea.

După ce se răcesc un pic, le pudrăm cu zahăr pudră sau le glazurăm.

Poftă bună!