kiloRețete
vineri, septembrie 22, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Baigli cu nucă sau mac – Cozonac unguresc, cu umplutură bogată de nucă sau mac

Baigli cu nucă sau mac – Cozonac unguresc, cu umplutură bogată de nucă sau mac

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 500 g făină 000
  • 75 g untură
  • 100 g unt moale
  • 40 g zahăr
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 gălbenuș de ou
  • 100 ml lapte cald
  • jumătate linguriță sare

Ingrediente necesare pentru umplutura de mac:

  • 150 g mac măcinat
  • 50 g stafide
  • 200 g zahăr
  • 1 măr curățat și ras
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie

Ingrediente necesare pentru umplutura de nucă:

  • 150 g nucă măcinată
  • 50 g stafide
  • 200 g zahăr
  • gem de caise pentru a unge foaia
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 3 linguri lapte
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Punem stafidele în apă caldă pentru o oră, apoi scurgem bine de apă.
Pentru cele două umpluturi, amestecăm  toate ingredientele în două boluri, separat.

Pentru aluat, dizolvăm drojdia și zahărul vanilat în laptele cald și lăsăm deoparte câteva minute, până se umflă.
Într-un alt vas, cernem făina, adăugăm untura, zahărul, sarea, untul moale, laptele cu drojdia, gălbenușul și frământăm până obținem un aluat moale și nelipicios.
Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl lăsăm la dospit la loc cald timp de două ore.

Apoi, împărțim aluatul dospit în două părți egale.
Întindem prima parte într-o formă dreptunghiulară, punem umplutura de mac și întindem uniform.
Presărăm stafidele, pliem un pic aluatul pe cele două laterale mai scurte și rulăm strâns pe partea mai lungă.

Întindem apoi aluatul rămas, ungem cu gemul de caise, după care întindem uniform umplutura de nucă, presărăm stafidele și rulăm cum am făcut cu celălalt baigli.
Transferăm ruladele astfel obținute în tăvi pentru cozonac tapetate cu hârtie de copt.
Ungem cu ou bătut, înțepăm adânc rulourile, peste tot, cu ajutorul unei scobitoare, apoi punem cele două tăvi într-una mai mare.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius până se rumenesc frumos deasupra, în jur de o oră.

Poftă bună!

Sursă foto: silueta-fara-foame.blogspot.com

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură cu vanilie și caramel
Fără categorie

Prăjitură cu vanilie și caramel

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat
Fără categorie

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție
Fără categorie

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă
Fără categorie

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui
Fără categorie

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui

Next Post
Prăjitură delicioasă cu nucă și foi fragede – Rețetă simplă și delicioasă

Prăjitură delicioasă cu nucă și foi fragede - Rețetă simplă și delicioasă

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Cele mai fragede și suculente chifteluțe – Se prepară din 350g carne de porc, 1 dovlecel, 2 ouă, 2 linguri de făină, griș, sare și piper
Fără categorie

Cele mai fragede și suculente chifteluțe – Se prepară din 350g carne de porc, 1 dovlecel, 2 ouă, 2 linguri de făină, griș, sare și piper

Rețetă italiană – Așa se prepară cele mai gustoase Paste Carbonara
Fără categorie

Rețetă italiană – Așa se prepară cele mai gustoase Paste Carbonara

Gogoși perfecte, aromate și pufoase – Se prepară din 600g făină, 2 ouă, 125g unt, 11g drojdie uscată, 500 ml lapte și…
Fără categorie

Gogoși perfecte, aromate și pufoase – Se prepară din 600g făină, 2 ouă, 125g unt, 11g drojdie uscată, 500 ml lapte și…

Mini ruladă cu nuci aromată, crocantă și delicioasă – Rețetă simplă și delicioasă
Dulciuri și prăjituri

Mini ruladă cu nuci aromată, crocantă și delicioasă – Rețetă simplă și delicioasă

Prăjitura Mălai Dulce – Rețetă delicioasă, “furată” de la o vecină
Fără categorie

Prăjitura Mălai Dulce – Rețetă delicioasă, “furată” de la o vecină

Cea mai rapidă și cea mai delicioasă negresă – Se prepară din 250g zahăr, 450g făină, 3 ouă, 125 ml ulei și…
Fără categorie

Cea mai rapidă și cea mai delicioasă negresă – Se prepară din 250g zahăr, 450g făină, 3 ouă, 125 ml ulei și…

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate