Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi noi
- 200 ml ulei de măsline
- Jumătate linguriță piper
- Jumătate linguriță sare
- 1 linguriță boia iute sau dulce
- 1 legătură mărar tocat mărunt
Mod de preparare:
Punem cartofii în apă rece, pentru a se înmuia coaja, apoi îi frecăm cu o cârpă sau cu un burete de vase. Coaja cartofilor noi nu trebuie curățată neapărat în întregime, este suficient să de asigurăm că nu rămâne pământ pe ei.
Punem cartofii într-un bol mare, turnăm peste ei uleiul, punem și sare, piper, boia și amestecăm foarte, foarte bine.
Transferăm apoi cartofii pe o tavă și dăm tava la cuptorul preîncălzit.
Ținem cartofii la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
La final, presărăm mărarul peste cartofii din tavă.
Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro