Ingrediente:

  • 8 roșii
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1 pâine feliată
  • 2 l supă de pui
  • 2 lingurițe boia
  • 6 linguri ulei măsline
  • 100 g pătrunjel
  • câteva ouă
  • sare, piper

Mod de preparare:

1. Pentru început, îndepărtăm coaja de pâine cu ajutorul unui cuțit. Dăm miezul obținut printr-o răzătoare, pentru a avea în final, un bol de firimituri. Separat, curățăm usturoiul și îl tocăm cât mai mărunt.

Într-un vas, punem apă la fiert. După ce apa a început să clocotească, adăugăm roșiile în vas și le lăsăm 5 minute. După ce s-au răcit, cu ajutorul unui cuțit le decojim și le tăiem cubulețe mici.

2. Într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, prăjim câteva minute, usturoiul pregătit anterior.

3. Adăugăm firimiturile de pâine și gătim la foc mediu câteva minute, până obținem o culoare omogenă.

4. Condimentăm cu boia iar la final adăugăm roșiile tăiate cubulețe. Amestecăm bine.

5. Turnăm amestecul obținut într-o oală adâncă. Adăugăm supa de pui și gătim la foc mic.

6. Când supa a început să fiarbă, adăugăm ouăle bătute și amestecăm foarte bine, până la omogenizare.

7. La final, adăugăm pătrunjelul tocat mărunt și condimentăm cu sare și piper.

Poftă bună!