Ingrediente:
- 8 roșii
- 2 căpățâni de usturoi
- 1 pâine feliată
- 2 l supă de pui
- 2 lingurițe boia
- 6 linguri ulei măsline
- 100 g pătrunjel
- câteva ouă
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Pentru început, îndepărtăm coaja de pâine cu ajutorul unui cuțit. Dăm miezul obținut printr-o răzătoare, pentru a avea în final, un bol de firimituri. Separat, curățăm usturoiul și îl tocăm cât mai mărunt.
Într-un vas, punem apă la fiert. După ce apa a început să clocotească, adăugăm roșiile în vas și le lăsăm 5 minute. După ce s-au răcit, cu ajutorul unui cuțit le decojim și le tăiem cubulețe mici.
2. Într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, prăjim câteva minute, usturoiul pregătit anterior.
3. Adăugăm firimiturile de pâine și gătim la foc mediu câteva minute, până obținem o culoare omogenă.
4. Condimentăm cu boia iar la final adăugăm roșiile tăiate cubulețe. Amestecăm bine.
5. Turnăm amestecul obținut într-o oală adâncă. Adăugăm supa de pui și gătim la foc mic.
6. Când supa a început să fiarbă, adăugăm ouăle bătute și amestecăm foarte bine, până la omogenizare.
7. La final, adăugăm pătrunjelul tocat mărunt și condimentăm cu sare și piper.
Poftă bună!
Discussion about this post