Ingrediente necesare:
- 600 ml lapte
- 500 ml smântână lichidă de gătit, cu minim 32% grăsime
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Biscuiți ( cam 20 )
- 5 linguri zahăr
- Lapte pentru înciropat
- Ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm jumătate din cantitatea de lapte cu praful de budincă.
Punem restul de lapte pe foc, împreună cu zahărul tos și cel vanilat.
Când laptele ajunge la punctul de fierbere, adăugăm amestecul de budincă. Amestecăm continuu până se îngroașă, după care luăm crema de pe foc și acoperim suprafața cu folie alimentară. Lăsăm să se răcească până la temperatura camerei.
În acest timp, mixăm smântâna până obținem o frișcă omogenă.
Încorporăm frișca în cremă.
Tapetăm o tavă de 21*36 cm cu hârtie de copt și așezăm un strat de biscuiți însiropați în ea.
Deasupra întindem uniform crema.
Decorăm cu ciocolată rasă și dăm prăjitura la frigider pentru minim 1-2 ore.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!