A fost votată cea mai gustoasă plăcintă ucraineană – Rețeta care a cucerit Europa

A fost votată cea mai gustoasă plăcintă ucraineană – Rețeta care a cucerit Europa – Pentru a pregăti acasă această plăcintă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 500 g cartofi
  • 650 g făină
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 40 ml ulei
  • 5 g piper negru
  • 150 g hrișcă
  • 200 g slănină
  • 2 căței de usturoi
  • 30 g drojdie
  • 25 g zahăr
  • 15 g sare
  • 1.5 l apă

Mod de preparare:

1. Într-un bol amesteăcm drojdia cu zahărul.

2. Într-un vas, punem 300 ml de apă la fiert.

3. Într-un vas separat, punem 1 l de apă la fiert.

4. Turnăm 300 ml de apă caldă în bolul cu drojdie și amestecăm bine.

5. Adăugăm făina, uleiul și frământăm un aluat moale și omogen.
Acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut 40 de minute.

6. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm cartofii și îi punem la fiert în vasul cu apă rămas.

7. Punem hrișca la hidratat în 300 ml de apă fierbinte.

8. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem slănina bucățele. O prăjim într-o tigaie cu ulei încins. Adăugăm ceapa tăiată mărunt și morcovul dat prin răzătoare.

9. După ce au fiert, facem cartofii piure. Adăugăm amestecul de legume și slănină și amestecăm foarte bine. La final, adăugăm hrișca și condimentăm cu sare și piper.

10. Așezăm aluatul într-o tavă de copt. Pe deasupra, turnăm umplutura pregătită anterior.

11. Pliem marginile aluatului și formăm un pachețel. Tapetăm cu un ou bătut și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Dacă v-a plăcut rețeta, nu uitați să o trimiteți și prietenilor virtuali! Vă mulțumim că ne citiți și urmăriți în fiecare zi, contează mult pentru noi!