Ingrediente pentru 2 porții:
2 vinete, cca 100 gr bucata
1 ceapă mică taiată mărunt
1 cățel de usturoi tocat
2 roșii cubulețe
1 lingură smântînă fermentată
Pătrunjel tocat
Coriandru
1 lingură pastă de tomate
Chimion
1 linguriță de boia dulce
Sare și piper
Ulei de măsline
50 ml supă de legume
Parmezan
Preparare:
Vinetele tăiate pe jumătate ,se scobesc la mijloc cu o linguriță și scoatem partea cu semințe ,apoi le sărăam putin și le lăasăm pentru 15 minute.
Ce scoatem din vinete,tocăm marunt și sărăm apoi lăsăm 15 minute intr-o strecurătoare după care stoarcem bine de zeama rămasă.
Roșiile le tăiem cubulețe,Coriandrul și pătrunjelul la fel , tocate și ele. Incălzim puțin ulei de măsline intr-o tigaie și punem ceapa și usturoiul la călit.Nu prăjim.
Amestecăm ce am scos din vinete , pasta de tomate , chimionul , boiaua , piperul și sarea cu amestecul din tigaie și călim incă 5 minute. Pornim cuptorul și cu jumatate din roșiile cubulețe,smîntîna,pătrunjelul și coriandrul deja amestecate,umplem jumătățile de vinete. Cealaltă jumătate de compoziție o amestecăm cu supa de lșegume si o turnăm in vasul in care am așezat vinetele umplute impreuna cu o lingura de ulei de măsline.
Cui ii place,poate să adauge parmezan răzuit deasupra. Totul se coace la 180 de grade cu ventilație sau 200 de grade fără ventilație ,cca 30 de minute.
Poftă bună!