Rețetă pas cu pas, cu imagini – Vinete cu ardei și roșii la borcan, pentru iarnă – Rețeta pe care o pregătesc în fiecare an
Ingrediente necesare:
- 3-4 kg vinete
- 1 kg ardei
- 3 kg roșii
- 2 linguri sare
- 2-3 ardei iuți
- 200 ml ulei
- 2-3 foi dafin
- Usturoi, piper boabe după gust
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Tăiem capetele vinetelor, le tăiem în două pe lung după care feliem. Punem vinetele într-o tavă, le stropim cu ulei, amestecăm și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 minute.
Tăiem roșiile în sferturi și ardeii bucăți. Tăiem și ardeii iuți bucățele. Trecem roșiile și cele două tipuri de ardei prin blender și punem sosul într-o oală.
Adăugăm sarea, dafinul și amestecăm pe foc mediu. După ce dă în clocot, fierbem timp de 15-20 de minute.
Adăugăm vinetele, amestecăm și fierbem 15 minute, adăugând feliuțele de usturoi, uleiul și piperul.
După gust, mai adăugăm sare după care adăugăm și 50 ml de oțet 10%:
La final adăugăm verdeața tocată mărunt și amestecăm bine.
Transferăm salata în borcane curate pe care le închidem ermetic cu capace curate.
Savurați cu poftă! Poftă bună!