Rețetă cu imagini – Rețetă simplă și rapidă, gata imediat – Tocinei din cartofi (cu șuncă și cașcaval)
Ingrediente necesare:
- 500 g cartofi
- 100 g șuncă
- Sare, piper
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- Pătrunjel verde tocat mărunt
- 50 g cașcaval ras
- Ulei
Mod de preparare:
Curățăm cartofii de coajă după care îi dăm prin răzătoarea mare. Punem cartofii rași într-o strecurătoare măruntă și scurgem zeama.
Transferăm cartofii într-un vas, adăugăm șunca dată pe răzătoare, sare și piper, ouăle bătute și omogenizăm bine.
La final încorporăm și făina, pătrunjelul și cașcavalul dat pe răzătoarea mică.
Încingem un pic de ulei într-o tigaie. Punem câte 2 linguri din compoziție în tigaie și formăm tocineii. Îi prăjim până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!