Tartă cu șuncă și broccoli – Este delicioasă atât caldă, cât și rece

Tartă cu șuncă și broccoli – Este delicioasă atât caldă, cât și rece – Perfectă pentru mic dejun sau cină

Ingrediente pentru aluat:

  • 125 g unt
  • 260 g făină
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de apă
  • sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 ouă
  • 250 ml lapte
  • 200 g șuncă
  • 200 g brânză
  • 300 g broccoli
  • 1/4 ardei gras roșu
  • 1 ceapă roșie medie
  • sare și piper

Mod de preparare:

Punem în robotul de bucătărie untul rece tăiat cubulețe, făina, oul bătut ușor cu sarea și 2 linguri de apă. Omogenizăm totul timp de 2-3 minute. Dacă mai este necesar “să legați” aluatul, adăugați și a 3-a lingură de apă…

Scoatem aluatul pe suprafața înfăinată, apoi îl intindem și îl punem în forma de tartă, tapetată în prealabil cu unt…

Dăm tava la rece și ne apucăm de umplutură…

Rupem broccoli în buchețele mici. Tăiem ceapa julien și punem totul într-o tigaie. Sotăm 10-12 minute, până începe broccoli să se înmoaie… Când este gata, dăm deoparte. Până se răcorește puțin, tăiem șunca cubulețe, brânza cuburi, iar ardeiul fâșii…

Amestecăm ouăle cu lapte, sare și piper. Adăugăm șunca, brânza și broccoli cu ceapa. Omogenizăm bine și turnăm totul în tava cu aluat, scoasă de la rece… Punem ardeii deasupra și băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, aproximativ 30 minute (sau până se rumenește frumos deasupra).

Să o savurați cu poftă! Poftă mare!

Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul Retete a la Miki